Prima Conectare la Sistemul Public de Alimentare cu Apă şi/sau Canalizare

Prima Conectare la Sistemul Public de Alimentare cu Apă şi/sau Canalizare

cod proiect – MAPC01202350200011.

În luna iunie 2023, Compania de Apă Arad S.A. a depus la Administrația Fondului de Mediu o cerere de finanțare pentru un proiect care viza execuția lucrărilor de branșare şi racordare a consumatorilor cu venituri reduse de pe raza județului Arad, în număr estimat de 568 de gospodarii.

Finanţarea a fost obţinută în luna mai 2024, Compania de Apă Arad S.A., în calitate de beneficiar, şi Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), în calitate de finanţator al Investiţiei 3. Sprijinirea conectării populaţiei cu venituri mici la reţele de alimentare cu apă şi/sau canalizare existente, finanţată prin Componenta 1: Managementul apei, semnând Contractul de Finanţare nr. 356/PC/30.05.2024, pentru Proiectul Prima Conectare la Sistemul Public de Alimentare cu Apă şi/sau Canalizare.

Obiectivul specific al proiectului este reprezentat de creșterea gradului de acces al populației la serviciul public de apă și canalizare. Astfel, Proiectul prevede lucrări de branșare a gospodăriilor vulnerabile, la sistemul public existent de alimentare cu apă şi lucrări de racordare a gospodăriilor vulnerabile, la sistemul public existent de canalizare. Branșamentele/racordurile propuse prin proiect se vor se conecta la infrastructura existentă de apă/apă uzată care are autorizație de funcționare.

În cadrul Proiectului sunt incluse 568 de gospodarii vulnerabile, din 23 de localităţi aflate pe teritoriul a 14 U.A.T.-uri, pentru care se vor realiza 476 de branșamente de apă şi 163 de racorduri de canal. Localităţile vizate sunt: Municipiul Arad, Dorobanţi, Ghioroc, Macea, Nădlac, Pâncota, Pecica, Sântana, Şiria, Şofronea, Vladimirescu, Zădăreni, Zărand, Zerind.

Perioada de implementare a Proiectului este de 36 de luni, dar fără a depăşi data de 30.06.2026, această perioadă cuprinzând și activități realizate înainte de semnarea contractului de finanțare. Valoarea totală eligibilă a Proiectului, care face obiectul finanţării nerambursabile acordate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, este de maximum 5.303.124,40 lei, echivalentul a 1.077.980,36 euro, cu o intensitate a sprijinului de 100%.

PNRR. Finanţat de UNIUNEA EUROPEANĂ – UrmătoareaGeneraţieUE

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Pentru mai mult informaţii privind acţiunile derulate în cadrul PNRR, vă rugăm să vizitaţi atât pagina web a programului: https://mfe.gov.ro/pnrr/ cât şi pagina de Facebook a acestuia: https://www.facebook.com/PNRROficial